Szerző Téma: Fórum szabályzat!  (Megtekintve 7991 alkalommal)

[MOD]Porcia

  • Adminisztrátor
  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 99999
    • Profil megtekintése
Fórum szabályzat!
« Dátum: 2013. december 17. - 22:25:09 »
Fórum Szabályzat

Minden felhasználó a regisztráláskor elfogadja ezeket a szabályokat és a fórum többi részlegének szabályait.
Az OldGame2 Fórum Csapat fenntartja a jogot arra hogy figyelmeztesse, cenzúrázza és kitiltsa azokat a felhasználókat akik nem tartják be a szabályokat.
Extrém esetekben, amik minden esetben egyedien vannak elbírálva, a felhasználó kaphat játékbeli tiltást is.
A szabályok érvényesek fórum hozzászólásokra és személyes üzenetekre (PM) is. Egyes fórumrészlegeknek, a fórumon belül, lehetnek külön szabályaik, amik módosíthatják illetve kiegészíthetik az alábbi szabályokat. (A külön részlegekre osztott szabálykiegészítést, egy kiemelt téma fogja mutatni!)
A teljes fórum bele van foglalva az OldGame2 Felhasználási feltételeibe. Ez azt is jelenti, hogy az OldGame2 tulajdonosai nem felelősek azon tartalomért, amiket más regisztrált felhasználók tesznek közzé a fórumon.
Ahhoz hogy a fórumozás nyugodt légkörben történjen, szükség van néhány szabályra a hozzászólásokra/tartalomra vonatkozóan.

Szabályok
1. Egy személy csak egy felhasználónevet regisztrálhat. Ha egy háztartásból többen szeretnék használni a fórumot, akkor erre előre engedélyt kell kérni a Fórum Adminisztrátortól.
- A felhasználónév kizárólag a latin karakterkészlet karaktereiből állhat. A felhasználónév nem tartalmazhat speciális karaktereket.
2. Idegen nyelv használata;
A fórum és a teljes OldGame2 nyelve a magyar. A nem magyar üzenetekért kitiltás jár.
Kivételek:
- az OldGame2 játékhoz kapcsolódó nem magyar kifejezések, rövidítések;
- a köznyelvben használt idegennyelvű kifejezések, rövidítések (pl: oh, my god; lol; ok), ha a hozzászólás egyébként magyarul van és a tartalma egyértelmű, kivétel ez alól a trágárkodások és provokálásnak szánt ilyen jellegű beszúrások
- az avataron, aláíráson szereplő kifejezések/szövegek, ha azok nem sértőek, provokatívak;
- idegennyelvű idézetek, ha szerepel mellettük a magyar fordítása   

Tilos:
3. pornográf, szélső politikai, morálisan veszélyes, törvényellenes, törvény szerint fenyegetésnek minősülő tartalmat és linkeket hozzászólásban vagy bármilyen más formában beilleszteni. Továbbá kulcsokat, hack-eket, feltört vagy más illegális tartalmat, illegális letöltő oldalakat ("warez") feltenni;
4. linkek beillesztése illegális tartalomhoz. A felhasználók felelősek azért a tartalomért amit a hozzászólásaik tartalmaznak;
5. olyan tartalmak hozzáadása ami egyéb online (MMO vagy BrowserGame - Böngészős Játék) játékokat, weboldalakat reklámozna. Ugyanez érvényes a "Tolvaj Játékokra" (olyan játékok amik bónuszt adnak a link kattintásokkal). "Harapólinkek" nem megengedettek;
6. olyan tartalmak hozzáadása amik anyagi haszon céljából vagy az OldGame2 által nem elfogadott tartalmat reklámoznak;
7. személyes üzenetet illetve beszélgetést hozzászólásban feltenni annak résztvevő(inek) beleegyezése nélkül. (A PM-ben kapott bizonyítékokat itt Fórumon a Teamtagoknak küldött személyes üzenetekben, vagy Supportra küldhetitek el az Adminisztrátoroknak);
8. olyan tartalmat hozzáadni ami nem a fórumhoz vagy a fórumrészleg témájához tartozik (Offolás);
9. a hozzászólás vadászat illetve spam
- A hozzászólás vadászat az amikor egy felhasználó, egy időben, több helyre ugyanazt vagy döntően ugyanazt a hozzászólást írja.
- spamnek tekintjük az olyan hozzászólást, mely nem tartalmaz lényegi információt az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
10. a kép és smiley spam;
Ez azt jelenti hogy nem szabad túl sok képet és/vagy smiley-t , közvetlenül egymás után halmozni egy hozzászólásban,
Smiley- (max. 3 db egymás után) mert más felhasználóknak problémát okozhat az oldal betöltésében (ha esetleg lassú vagy korlátozott az internetkapcsolatuk);
Egy hozzászólásban csak 5 kép - egyenként maximum 500x500 px (képpont) és 600 KB fájlméret - lehet;
Mivel néha információkat kell átadni a felhasználóknak, ezért a Csapat tagjai túlléphetik ezen korlátozásokat a képekre, illetve az aláírásban közölt kép és szöveg méreteire vonatkozóan.
11. tartalmak, linkek, felhasználónevek hozzáadása, amik csak arra hivatottak hogy a közösség más tagját/tagjait sértse. Ebbe beletartozik a provokálás: olyan hozzászólások amelyek egyértelműen mások idegesítésének céljából íródtak;
12. trágár tartalmak hozzáadása;
13. kitiltott felhasználó nevében hozzászólást írni;
14. a csapattagok illetéktelen megszemélyesítése;
- Ez vonatkozik, de nem korlátozott a következőkre: Nevek, Avatarok, Aláírások.
15. Figyelmeztetéseket megvitatni, valamint kitárgyalni tiltott felhasználók konkrét ügyeit nyilvánosan. Minden csapattag aláírt egy adatvédelmi nyilatkozatot, miszerint nem adhatnak ki védett és személyes információkat a felhasználókkal kapcsolatban.
Ha konkrét ügyekről szeretnél beszélni a csapattagokkal, lépj velük kapcsolatba PM, Support használatával.
16. Nem engedélyezett rendszeresen nagybetűket használni a hozzászólásokban. A megengedett maximális betűméret 14-es.
Aláírások:
Az aláírásokba csak egy képet lehet beilleszteni.
Az aláírás képek nem haladhatják meg a következő korlátozásokat:
• magasság: 150 px;
• szélesség: 450 px;
• maximum fájlméret: 200 KB;
• az aláírás maximum 3 sorból állhat, normál betűmérettel;
• az aláírásban maximum 2 hangulatjel lehet.
- Az aláírás szabályainak megkerülése nem megengedett (például egy nagyobb kép beillesztése minden hozzászólás végére, hogy az aláírásnak tűnjön);
- Az aláírás szövege nem lehet a normál (12-es) betűméretnél nagyobb.
17. Team tag által szerkesztett hozzászólás szerkesztése. Ha figyelmeztetést adott, a hozzászólás többé nem szerkeszthető játékos által!
18. téma, vagy hozzászólás írása, ami a OldGame2 csapatot, munkáját, munkavégzésének módját kritizálja, sérti, esetleg a csapatot provokálja.

A fórum minden felhasználójának be kell tartania a szabályokat. Ha úgy érzed hogy igazságtalanul figyelmeztettek, lépj kapcsolatba a moderátorral, aki figyelmeztetett. Ha nem vagy elégedett, akkor keresd fel a Fórum Adminisztrátort. Tiltással kapcsolatban Supporton kérhetsz felülvizsgálatot.
 A Fórum Adminisztrátor döntése az ilyen esetekben végleges. Ugyanez érvényes, ha a téma bezárásra kerül.
Több threadet ugyanabban a témában nem lehet nyitni. Lezárt téma újbóli megnyitása büntetést von maga után.
Adott a felhasználóknak a "Jelentés egy moderátornak", amit abban az esetben van lehetőségük használni, ha egy hozzászólásban/aláírásban/PM-ben szabálytalanságot vélnek felfedezni. Ezeket a jelentéseket a Fórum Csapat ellenőrzi. Ezzel a lehetőséggel visszaélni nem megengedett.
Több figyelmeztetés eredményezheti a fórumról való kizárást. A fórum csapat minden esetet külön vizsgál meg. Második (vagy sokadik) felhasználói fiók regisztrálása egy ideiglenes vagy végleges tiltás miatt nem megengedett. Extrém esetekben a felhasználó tiltható akkor is, ha nincsen figyelmeztetése.
Offolás – olyan hozzászólás írása, ami nem a témához tartozik.
Bumpolás – Csak azért hozzászólni a témához, hogy az első oldalra kerüljön.
Duplapost – egymás után két, vagy több hozzászólás írása. Ha valamit elfelejtettél, szerkeszd bele az előző hozzászólásba.
Kiabálás – Nagy betűk használata
Hozzászólás vadászat – csak azért hozzászólni a témákhoz, hogy a fórumrang növekedjen. A figyelmeztetés a hozzászólás tartalmától függ.
Figyelmeztetések után járó büntetések:
1. kitiltás (3. figyelmeztetéskor): 3 nap
2. kitiltás (5. figyelmeztetéskor): 10 nap
3. kitiltás (7. figyelmeztetéskor): végleges
Minden eset egyedi elbírálást kap! A vezetőség ha úgy dönt hogy különösen durva szabálysértés történt a fórumon, azonnali és végleges tiltást is adhat, különösen indokolt esetben játékbeli tiltást is vonhat maga után a Fórum vétség!

- Ha egy szabályszegés után eltelik 2 hónap, a felhasználó kérheti a figyelmeztetés eltörlését. Természetesen nem minden figyelmeztetés kerül törlésre.
 Ide az alábbi, enyhe szabálytalankodások tartoznak:
- Rossz helyre nyitott téma
- Off
- Spam
- Hozzászólás vadászat
- Értelmetlen hozzászólás, vagy téma indítása
- Új téma nyitása létező témában
A fórumról való végleges kitiltás után 3 hónappal engedély kérhető Supporton a tiltás feloldására.
A tiltás feloldását követően egyetlen figyelmeztetés után újra kitiltás jár, ami többé nem vonható vissza.

OldGame2 Team

Felhívom mindenki figyelmét, hogy körültekintően írjon, ugyanis az eddigiektől eltérően aki kitiltást kap Fórumról, újabb regisztrációra nem lesz lehetősége, súlyos esetben pedig játékbeli tiltás is járhat mellé!

« Utoljára szerkesztve: 2016. február 25. - 15:01:19 írta [MOD]John »

Mindenkinek ajánlom figyelmébe. A szabályzat nem tudása, nem mentesít a felelősség alól!